Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl

Waterkwaliteit

Kwaliteit van het water in een luchtbevochtiger

Een luchtbevochtiger bevat stilstaand water. Wordt een luchtbevochtiger niet op tijd schoongemaakt, dan kan er in het reservoir groei van micro-organismen (schimmel, algen, bacteriën) ontstaan. Bij alle luchtbevochtigers van Airsain - behalve de stoombevochtigers waar dit probleem niet voorkomt - worden middelen geleverd die de vorming van micro-organismen tegen gaan. Het advies is dan ook om ALTIJD deze middelen te gebruiken. Hygiënisch bevochtigen is altijd mogelijk met gebruik van de juiste middelen.

Het schoonmaken van de luchtbevochtiger kan het beste elke week tot eenmaal per twee weken plaatsvinden. Bij de merken AiroSwiss, Boneco, Sanvia, StadlerForm en Stylies wordt een ISS (Ionic Silver Stick) of ISC (Ionic Silver Cube) gebruikt. Deze zilver-dispensors bezitten de eigenschap gedurende één jaar zilver-ionen aan het water af te geven zodat de vorming van micro-organismen wordt voorkomen.

Bij het merk Venta, waarbij de bevochtiger één keer per 2 weken moet worden schoongemaakt, wordt het Venta Hygiënemiddel gebruikt. Het Venta Hygiënemiddel voorkomt de vorming van micro-organismen in het water, verlaagt de oppervlaktespanning - waardoor het water sneller verdampt - en zorgt voor het samenklonteren van kalk waardoor het nauwelijks op de onderdelen neerslaat. Eens per 2 weken het reservoir omspoelen en de aangegeven dosering aan het water toevoegen. Eén fles Venta Hygiënemiddel (500 ml) is goed voor een periode van circa 20 weken hygiënisch bevochtigen.

Het middel Waterfresh wordt gebruikt in luchtbevochtigers van het merk Brune. (Verkrijgbaar als WaterFresh 1 liter en WaterFresh 5 liter) Tijdens elke bijvulling van het waterreservoir moet de aangeven dosering WaterFresh aan het water worden toegevoegd. Ook WaterFresh voorkomt de vorming van micro-organismen en zorgt voor verlaging van de oppervlaktespanning van het water waardoor het water sneller verdampt.

Voor het reinigen van de luchtbevochtigers van AiroSwiss en Boneco kan het reinigingsmiddel Calc-Off worden gebruikt. Voor het schoonmaken van Venta luchtbevochtigers gebruikt u het middel Venta Reiniger.

Een ruim assortiment luchtbevochtigers

Lucht-bevochtiger.nl biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van droge lucht.
“Eindelijk een bedrijf met echte productkennis!”
Dhr. van der Loo
“Goed advies en en scherper prijs. Top!”
Dhr. Vos
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl