Home Info & tips Alle artikelen bevochtiger Luchtvochtigheid laag in huis Bevochtiging
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl

Luchtvochtigheid laag in huis Bevochtiging

Uw woning bevochtigen voor een aangenaam binnenklimaat

Vochtige zomer maar in de winter te droog in huis

In deze tijd van hevige regenbuien in combinatie met een hoge luchtvochtigheid staat u er waarschijnlijk nog niet bij stil: droge lucht in huis. In veel woningen is voornamelijk in het najaar en tijdens de wintermaanden de lucht te droog. Nu we ons in het najaar bevinden is het toch de geschikte tijd om alvast stil te staan bij de omstandigheden in huis tijdens de wintermaanden.

Tijdens het vochtige weer van afgelopen weken bevat de lucht op meeste plaatsen voldoende vocht. Zoveel vocht zelfs dat dit in veel huizen leidt tot aanzienlijke vochtproblemen. In de winter is dit zeker niet het geval. Veel mensen hebben in de winter last van droge lucht. Tijdens deze vochtige periode is het juist zinvol om daar alvast bij stil te staan.

Klachten door droge lucht in uw woning

Op dit moment heeft u waarschijnlijk minder of geen last van prikkende ogen en geïrriteerde luchtwegen zoals neusirritatie en keelklachten. Wellicht ervaart u ook minder hoofdpijn en vermoeidheid zoals u dat in de wintermaanden binnenshuis wel ervaart. In tegenstelling tot in de winter bevat de lucht in huis nu doorgaans voldoende vocht. Van bovenstaande klachten heeft u nu vermoedelijk in huis minder tot geen last.

Tijdens de nazomer heeft men vaak ook minder last van dergelijke klachten die veroorzaakt worden door hooikoorts. Meeste mensen met hooikoorts ervaren vooral in de lente en vroege zomer veel klachten door de bloei van voornamelijk bomen en grassen. In de nazomer hebben mensen met gevoelige luchtwegen vaak gedurende een korte periode minder last van neusirritatie en benauwdheid. Let wel, mensen met allergie voor huisstofmijt kunnen gedurende het hele jaar benauwdheid ervaren.

Luchtvochtigheid in de winter te laag dus bevochtiging in huis

Het najaar staat echter voor de deur en daarom is dit een goed moment om stil te staan bij de luchtvochtigheid in huis. Misschien ziet u laatste jaren voor uzelf een patroon waarbij een toename van gezondheidsklachten tijdens de wintermaanden ontstaat. De klachten worden waarschijnlijk veroorzaakt door droge lucht in huis.

De luchtvochtigheid is in de winter in veel woningen te laag. Koude lucht bevat aanzienlijk minder vocht dan warme zomerlucht. Daarbij komt het gebruik van verwarming in huis. Verwarming van de lucht in huis verwijdert veel vocht uit de binnenlucht. Prikkende ogen, hoofdpijn, benauwdheid, vermoeidheid en een toename van huidklachten zijn het gevolg. Wellicht heeft u tijdens de vochtige perioden in zomer en herfst minder last van huidklachten dan in de winter. Heeft u wel eens stilgestaan bij de verschillen in luchtvochtigheid tijdens de diverse jaargetijden?

Luchtbevochtigers zorgen voor een aangenaam binnenklimaat

Nu deze gezondheidsklachten in dit deel van het jaar minimaal zijn, wilt u dit natuurlijk ook behouden in het najaar en winter. Daarom is het goed uzelf nu te laten informeren over het effect van luchtbevochtiging in huis. Medewerkers van Airsain informeren u graag over de de voordelen van het gebruik van één of meerdere luchtbevochtigers in huis. Een luchtbevochtiger houdt de luchtvochtigheid in diverse ruimten op peil. Zowel buiten als binnen bevat de lucht in de winter weinig vocht. Hierdoor kunnen de eerder genoemde problemen met de gezondheid ontstaan.

Een luchtbevochtiger voegt op effectieve wijze vocht toe aan de lucht zonder dat u er hinder van heeft. Geen grote apparaten met ingewikkelde werkwijzen! Nee, compacte en stijlvolle bevochtigers die de luchtkwaliteit onder controle houden. Indien u in huis gebruik maakt van een compacte luchtwasser, krijgt u zelfs een reinigende werking van de lucht tijdens bevochtigen. Kamerlucht wordt van extra vocht voorzien terwijl verontreinigingen zoals stof en huidschilfers in de luchtwasser achterblijven.

Bij ons vindt u alle informatie over lage luchtvochtigheid in huis, diverse typen en merken luchtbevochtigers en de nadelige effecten van droge lucht. Heeft u vragen? De medewerkers van AirSain adviseren u graag.

AirSain voor uw luchtbevochtiger in huis!

Effectief lucht bevochtigen tegen droge lucht in uw woning

Een ruim assortiment luchtbevochtigers

Lucht-bevochtiger.nl biedt oplossingen voor een breed scala aan problemen op het gebied van droge lucht.
“Goed advies en en scherper prijs. Top!”
Dhr. Vos
“Eindelijk een bedrijf met echte productkennis!”
Dhr. van der Loo
Contact
Deskundig advies nodig van onze experts? Bel of mail gerust!
0497-512164 info@airsain.nl